تاخیر در انزال


تاخیر در انزال

تاخیر در انزال نوعی اختلال عملکرد جنسی در مردان است که با تاخیر قابل توجه در انزال یا ناتوانی در رسیدن به انزال مشخص می شود.

اتيولوژي و پاتوفيزيولوژي

انزال شامل سه مرحله خروج مایع ، بسته شدن گردنه مثانه و دفع (انزال مناسب) است. در خروج دفعی مایع، مایع منی به مجرای ادراری خلفی منتقل می شود. عصب سمپاتیک خروج مایع و همچنین انقباض گردنه مثانه را کنترل می کند تا از انزال دیررس جلوگیری کند. . بسیاری از انتقال دهنده های عصبی مانند سروتونین ، دوپامین و نوراپی نفرین در فیزیولوژی انزال نقش دارند. ارگاسم یک تجربه کاملاً مغزی است که معمولاً، اما نه همیشه، با انزال همزمان می شود.

 

عوامل روانشناختی  دیرانزالی

چندین فاکتور روانشناختی پیشنهادی ممکن است در دیرانزالی نقش داشته باشند. آلتف این عوامل روانشناختی پیشنهادی را بر اساس اطلاعات تجربی در 4 نظریه خلاصه کرد:

  • تحریک جنسی ناکافی (روحی و جسمی). این نظریه توسط مسترز و جانسون و بانكرافت ارائه شده است. این نظریه دیرانزالی را ناشی از عدم تحریک ذهنی کافی یا حساسیت ، اغلب با پیری یا کاهش احساس آلت می داند. پیش بینی های اصلی این نظریه با یافته های مطالعات متعدد پشتیبانی شده است. رولند و همکاران گزارش کردند که مردان مبتلا به دیرانزالی هیچ علت بدنی مشخصی ندارند و تحریک جنسی کمتری نسبت به مردان عادی تجربه می کنند.
  • الگوهای استمنا غیر معمول و زندگی فانتزی: این تئوری بیان می کند که برخی از مردان مبتلا به دیرانزالی تمایل دارند روش های غیر معمول خودارضایی را بر رابطه جنسی با همسر خود ترجیح دهند. پرلمن و رولند و پرلمن 3 عاملی را شناسایی كردند كه به طور نامتناسبی بیماران مبتلا به دیرانزالی را مشخص می كند: : الف) استمنا با تعداد بالا (میانگین وابسته به سن بیش از 3 بار در هفته) ، ب) سبک خودارضایی غیر متعارف (روش استمنا که به راحتی توسط دست ، دهان یا واژن شریک زندگی تکرار نمی شود) ، و ج) اختلاف بین واقعیت رابطه جنسی با یک شریک زندگی و خیالات خود ارضایی ترجیحی آنها.
  • مفهوم نظریه سوم روانشناسی توسط آفلبوم مطرح شد. این مفهوم دیرانزالی را به عنوان یک اختلال میل جنسی ظریف و مبدل به عنوان دیرانزالی معرفی می کند. با توجه به این مفهوم ، این بیماران عمدتاً خود ارضایی را به جای رابطه جنسی مشترک ترجیح می دهند .
  • نظریه چهارم دیرانزالی را نتیجه ای از یک درگیری روانی می داند و ریشه آن را در روان پویایی می داند. درگیری های زیر گزارش شده است: الف) انواع مختلف ترس ؛ ب) خصومت با شریک زندگی ج) عدم تمایل به در اختیار قرار دادن خود؛ و د) گناه ناشی از یک تربیت دقیق مذهبی.

 

 

مداخلات روانشناختی

توجه ویژه به عوامل روان زا می تواند موفقیت درمانی برخی از بیماران را تقویت کند. بسیاری از درمانهای روان درمانی برای مدیریت دیرانزالی توصیف شده است ، که به علل روانشناختی شناخته شده یا مشکوک پرداخته است. اینها شامل موارد زیرمی شود اما محدود به آنها نیست:

الف) رفتار درمانی شناختی و آموزش جنسی ؛

ب) آموزش مجدد خودارضایی و تنظیم تخیلات جنسی ؛

ج) روان درمانی با هدف قرار دادن مناطق درگیر و تمرینات تمرکز حساس.

د) تغییر جهت گیری خود از شخص به شریک جنسی خود ؛

ه) کاهش اضطراب جنسی با آموزش تکنیک های ذهن آگاهی و تنفس ، آرامش تدریجی و افزایش تحمل حسی ؛

و) رابطه جنسی درمانی زوجین و استفاده از روشهای تعاملی ؛

ز) مدل نقطه اوج جنسی ، که بر کاربرد دیدگاه فرهنگی زیست روانشناختی اجتماعی همراه با توجه ویژه به روایت بیمار تأکید دارد.

روش های درمانی

برخی از روش های درمانی برای زود انزالی شامل موارد زیر میباشد. با توجه به اینکه این سایت یک سایت عمومی می باشد ارائه توضیحات کامل و مراحل درمان مستقیما در سایت ثبت نشده و در صورت لزوم می توانید برای دریافت خدمات سکس تراپی با کلینیک روانشناسی ما(ویژن) تماس حاصل نمایید و از خدمات کلینیک بهره مند شوید.

روش شروع- توقف

روش فشار

کاهش اضطراب متمرکز بر هدف

پوزیشن های خوب هنگام مقاربت و تغییرمرتب حرکات ریتمیک حین رابطه جنسی

تعدد مقاربت

استفاده از کاندوم

فشردن پرینه

تمرین کگل

 

نعوظ

نعوظ (از نظر بالینی: نعوظ آلت تناسلی یا تومسنس آلت تناسلی مرد) یک پدیده فیزیولوژیکی است که در آن آلت تناسلی سفت ، لخته و بزرگ می شود. نعوظ آلت تناسلی نتیجه تعامل پیچیده ای از عوامل روانی ، عصبی ، عروقی و غدد درون ریز است و اغلب با تحریک جنسی یا جاذبه جنسی همراه است ، اگرچه نعوظ نیز می تواند خود به خود باشد. شکل ، زاویه و جهت نعوظ در انسان بسیار متفاوت است.

به عنوان یک واکنش سیستم عصبی خودمختار ، نعوظ ممکن است در اثر محرک های مختلف ، از جمله تحریک جنسی و یا بدون تحریک جنسی ایجاد شود ، و بنابراین کاملا تحت کنترل آگاهانه نیست. نعوظ در هنگام خواب یا هنگام بیدار شدن از خواب به عنوان توموس ظهور آلت تناسلی شبانه NPT شناخته می شود. عدم تشخیص نعوظ شبانه معمولاً برای تمایز بین دلایل جسمی و روانی اختلال نعوظ و ناتوانی جنسی مورد استفاده قرار می گیرد.

میل جنسی یک حالت انگیزشی و علاقه به موضوع یا فعالیت های جنسی ، یا به عنوان یک آرزو ، یا انگیزه برای جستجوی موضوع جنسی یا انجام فعالیت های جنسی است. نظریه پردازان و محققان معمولاً از دو چارچوب متفاوت در درک میل جنسی انسان استفاده کرده اند. اولین چارچوب بیولوژیکی است که در آن میل جنسی از یک نیروی انگیزشی ذاتی مانند غریزه ، محرک ، نیاز ، اصرار ، آرزو یا تمایل ناشی می شود همچنین به عنوان انگیزه جنسی شناخته می شود. دوم ، یک نظریه فرهنگی اجتماعی که در آن میل به عنوان یک عامل در یک زمینه بسیار بزرگتر تصور می شود (یعنی روابطی که درون جوامع قرار دارند و درون فرهنگ ها قرار دارند).

در رویکرد بیولوژیکی ، انگیزه جنسی به سایر انگیزه های بیولوژیکی مانند گرسنگی تشبیه می شود ، جایی که فرد به منظور کاهش یا جلوگیری از درد بدنبال غذا یا در صورت تمایل – لذت می رود. میل جنسی را می توان به عنوان یک نیاز بیولوژیکی یا یک ولع مصرف در نظر گرفت که افراد را ترغیب می کند تا تجارب جنسی و لذت های جنسی را جستجو کرده و پذیرا شوند. با این حال ، اعضای همه گونه ها (از جمله انسان ها) به دنبال فعالیت جنسی با هر نوع ویژگی خاصی نخواهند بود ، زیرا جاذبه نقش زیادی در میل جنسی دارد. نظریه “انگیزش انگیزشی” تحت این چارچوب وجود دارد. این نظریه بیان می کند که قدرت انگیزه در فعالیت جنسی به قدرت محرک ها (بلافصل بودن محرک ها) بستگی دارد و اگر سیری حاصل شود ، قدرت محرک ها / انگیزه ها در آینده افزایش می یابد. میل جنسی به شدت با عوامل بیولوژیکی مانند “وضعیت کروموزومی و هورمونی ، وضعیت تغذیه ای ، سن و سلامت عمومی” مرتبط است. میل جنسی اولین مرحله از چرخه پاسخ جنسی انسان است. میل جنسی ، اگرچه بخشی از چرخه پاسخ جنسی است ، اما متمایز و جدا از تحریک جنسی دستگاه تناسلی است. همچنین بحث شده است که میل جنسی یک مرحله مشخص در پاسخ جنسی نیست. بلکه چیزی است که از طریق تحریک و ارگاسم ادامه می یابد و حتی می تواند پس از ارگاسم نیز ادامه یابد. گرچه ارگاسم ممکن است حفظ نعوظ را برای مرد دشوار کند ، با این وجود میل جنسی می تواند ادامه یابد.

لوین پیشنهاد می کند که میل جنسی دارای سه مولفه است که چندین دیدگاه نظری مختلف را به یکدیگر پیوند می دهد:

رانش – مولفه بیولوژیکی. این شامل آناتومی و فیزیولوژی اعصاب و غدد درون ریز است.

انگیزه – مولفه روانشناختی. این شامل تأثیرات حالات روانی شخصی (خلق و خو) ، حالات بین فردی (به عنوان مثال محبت متقابل ، اختلاف نظر) و زمینه اجتماعی (به عنوان مثال وضعیت رابطه) است.

آرزو – مولفه فرهنگی. این ایده ها ، ارزش ها و قوانین فرهنگی در مورد بیان جنسی را در نظر می گیرد که خارج از فرد است .

اختلال نعوظ

بیشتر مردان در زندگی خود دچار نوعی مشکل جنسی شده اند. شایعترین مسائل شامل اضطراب عملکرد و اختلال نعوظ  است. اضطراب عملکرد زمانی اتفاق می افتد که شما نسبت به تصویر بدن یا توانایی خود در جلب رضایت همسرتان استرس داشته باشید. این می تواند منجر به اختلال نعوظ  شود. مردانی که با بیماری اضطراب عملکرد و اختلال نعوظ روبرو هستند سخت می توانند نعوظ خود را حفظ کرده و نگه دارند. برخی تحقیقات ارتباطی را بین اضطراب عملکرد و اختلال نعوظ نشان داده اند. مطالعه ای در سال 2005 نشان داد که اضطراب از عملکرد می تواند باعث اختلال عملکرد جنسی در زنان و مردان شود. یک مطالعه جدیدتر در سال 2015 ارتباطی را بین افسردگی و اضطراب عملکرد نشان داد و اشاره کرد که ممکن است بین اضطراب عملکرد و اختلال نعوظ رابطه وجود داشته باشد.

 

 

طبق مرکز پزشکی دانشگاه کالیفرنیا ، سانفرانسیسکو ، به طور متوسط یک مرد بالغ سالم بین 3 تا 5 نعوظ خود به خود در شب خواهد داشت که هر کدام 30 تا 60 دقیقه طول می کشد.

عدم نعوظ در حین رابطه جنسی ممکن است ماهیتی روانشناختی داشته باشد ، مانند افسردگی. اگر در گرفتن یا حفظ نعوظ مشکلی دارید با پزشک خود وقت بگیرید. پزشک می تواند شما را از نظر افسردگی یا سایر اختلالات روانی غربال کند و شما را برای درمان به یک متخصص بهداشت روان توصیه کند.

 

برای یادگیری آنچه می توانید برای بهبود عملکرد نعوظ انجام دهید ، ادامه مطلب را بخوانید.

عوامل سبک زندگی

منابع معتبر نشان می دهند که بهبود شیوه زندگی می تواند عملکرد نعوظ شما را بهبود بخشد. در یک مطالعه معتبر تقریباً یک سوم مردان استرالیایی 35 تا 80 ساله ، مشکلات نعوظ را در طی یک دوره پنج ساله گزارش کرده است. این مشکلات به طور خود به خودی در 29 درصد از مردان بهبود می یابد ، که نشان می دهد عواملی که می توانند کنترل شوند ، مانند سبک زندگی ، در پشت تغییر مشکلات نعوظ قرار دارند.

سلامت قلب را افزایش دهید

قلب و عروق ضعیف ، توانایی بدن شما را برای رساندن خون مورد نیاز برای تولید نعوظ کاهش می دهد. در مطالعه معتبری که در سال 2004 منتشر شد ، محققان به مدت 25 سال شرکت کنندگان مرد را تحت نظر داشتند. محققان دریافتند که عوامل خطر بیماری قلبی پیش بینی می کند که کدام مردان در معرض خطر ابتلا به اختلال نعوظ در آینده هستند.

سیگار کشیدن. عدم استعمال سیگار ، یا ترک سیگار ، مانع از بیماری اختلال نعوظ می شود.

الکل . مصرف الکل را کاهش دهید.

وزن. در مردان دارای اضافه وزن با اختلال نعوظ ، کاهش وزن در بهبود عملکرد نعوظ در حدود یک سوم از شرکت کنندگان در مطالعه کمک می کند.

تستوسترون را تقویت کنید

برداشتن گامهایی برای مقابله با مقادیر کم تستوسترون ، هورمون جنسی مرد ، می تواند سلامت نعوظ را بهبود بخشد. برای افزایش طبیعی سطح تستوسترون میتوانید مواردی چون:لاغر شدن، کاهش استرس، ورزش،خواب کافی را دنبال کنید.

 رابطه جنسی مکرر یا منظم می تواند به شما در بهبود عملکرد کلی کمک کند.

به مسائل بهداشت روان بپردازید. اضطراب ، استرس و افسردگی می تواند منجر به اختلال نعوظ شود. به یک درمانگر مراجعه کنید تا در کنترل اضطراب و افسردگی به شما کمک کند. دارو هم ممکن است به اضطراب و افسردگی کمک کند اما برخی از داروها عملکرد جنسی را سرکوب می کنند.

 

آیا استرس و اضطراب می تواند باعث اختلال در نعوظ شود؟

اضطراب عملکرد اساساً ناشی از افکار منفی است. این افکار می تواند مربوط به رابطه جنسی یا مسائل زندگی روزمره شما باشد. مردان می توانند برای جلب رضایت شریک زندگی خود تحت فشار قرار بگیرند یا از توانایی خود در انجام عمل جنسی احساس عدم اطمینان کنند. ترس و اضطراب در مورد اندازه آلت تناسلی مرد و تصویر بدن نیز می تواند در اضطراب عملکرد نقش داشته باشد. سایر دلایل اضطراب عملکرد ممکن است شامل استرس در مورد: کار کردن، روابط، بچه ها یا سایر اعضای خانواده و امور مالی باشد.

سایر دلایل اختلال در نعوظ می تواند شامل موارد زیر باشد که باید بررسی شود:

اختلالات رگهای خونی

اختلالات عصبی ، مانند مولتیپل اسکلروزیس

سکته مغزی یا آسیب عصبی ناشی از دیابت

فشار

افسردگی

کمبود انگیزه

آسیب تروماتیک

سطح تستوسترون پایین

بیماری مزمن

جراحی های سرطان پروستات ، مثانه و روده بزرگ

سیگار کشیدن

مشکلات کلیوی

سو مصرف الکل یا مواد

برخی از داروها نیز به دلیل تأثیر بر هورمون ها ، اعصاب یا گردش خون می توانند باعث اختلال در نعوظ شوند. از جمله داروهای :

داروهای ادرار آور

داروهای فشار خون بالا

آنتی هیستامین ها

داروهای ضد افسردگی

داروهایی برای عملکرد قلب نامنظم

داروهای بیماری پارکینسون

آرام بخش

شل کننده های عضلانی

هورمون ها

داروهای شیمی درمانی

داروهای سرطان پروستات

قرص ضد تشنج

ضدالتهاب

 

بررسی های لازم جهت تشخیص اختلال نعوظ چه مواردی هستند؟

معاینه بدنی

شما باید انتظار معاینه فیزیکی را داشته باشید که در آن پزشک به قلب و ریه های شما گوش دهد ، فشار خون شما را بررسی کند و بیضه ها و آلت تناسلی شما را معاینه کند. آنها همچنین ممکن است معاینه مقعدی را برای بررسی پروستات توصیه کنند.

 

تاریخ روانی – اجتماعی

پزشک از شما سوال می کند یا درخواست می کند که یک پرسشنامه درباره علائم ، سابقه سلامتی و سابقه جنسی خود پر کنید. سوالات می تواند شامل موارد زیر باشد:

چه مدت شما اختلال نعوظ  را تجربه کرده اید؟ آیا ناگهان بروز کرد یا به تدریج؟

آیا در احساس میل جنسی ، انزال یا رسیدن به ارگاسم مشکلی دارید؟

چند بار رابطه جنسی برقرار می کنید؟ آیا این فرکانس اخیراً تغییر کرده است؟

نعوظ شما چقدر محکم است؟ آیا این تحت تأثیر شرایط خاص یا انواع تحریکات است؟

صبح یا نیمه شب با نعوظ از خواب بیدار می شوید؟

رابطه فعلی شما چگونه است؟ شما و همسرتان چه انتظاراتی از یکدیگر دارید؟ آیا تغییری ایجاد شده است؟

آیا اخیراً استرس زیادی را تجربه کرده اید؟

در حال حاضر چه داروهایی مصرف می کنید؟ آیا از تنباکو ، الکل یا داروهای بدون نسخه استفاده می کنید؟

آیا شرایط زمینه ای دارید یا اینکه از ناحیه لگن عمل جراحی یا آسیب دیدگی انجام داده اید؟

آزمایشات تکمیلی از جمله سونوگرافی، ازمایش ادرار،تست تزریق و ازمایش خون

دسته‌بندی نشده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *